Fabio Bollue

Docent

Fabio danste al van kinds af aan en heeft doorheen de jaren ervaring opgedaan in verschillende stijlen. Met wedstrijden begon hij op zijn 11e bij Danssport Vlaanderen in de ‘Freestyle’ categorie (vandaag beter bekend als Disco). Zowel solo als in groep behaalde Fabio verschillende provinciale en nationale titels en stilaan ontwikkelde zijn passie voor dans meer en meer.

 

Op zijn 15e kwam Fabio terecht bij een Streetdance-crew in Limburg waarmee hij deelnam aan nationale wedstrijden. Uiteindelijk nam Fabio zelf de stap om les te geven in 2013, zowel aan recreatieve groepen als competitiecrews en groeide ook zijn passie voor het lesgeven.

 

2014 was een jaar dat een grote ommezwaai betekende in zijn danscarrière, namelijk door het ontdekken van de dansstijl Waacking. Al snel nam Fabio deel aan battles in binnen- en buitenland (zowel Allstyle, Funk als Waacking) en tot vandaag de dag blijft hij zichzelf nog steeds ontwikkelen door zelf workshops en lessen te volgen. Zo leert hij steeds meer over de geschiedenis en cultuur van de stijl en blijft hij een internationaal netwerk uitbouwen.

 

Reeds enkele jaren geeft Fabio vaste lessen en workshops in België en wordt hij ook regelmatig gevraagd om te jureren in de Urban-categorie op verschillende wedstrijden (Danssport Vlaanderen, Dance Waves Competition, …). Zo probeert Fabio Waacking levende te houden in België en anderen even enthousiast te maken voor deze stijl als dat hij zelf is. Tijdens zijn lessen hecht Fabio veel belang aan expressie, vrijheid en discipline, waardoor hij anderen wilt helpen om in zichzelf te geloven en te groeien.

 

Hij kijkt er alvast enorm naar uit om vanaf 2020 een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen Dance Revolution en jullie kennis te laten maken met Waacking in de lessen Waacking 1 en Waacking 2!