Annelies

Docent

Annelies Van Oost is master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen en behaalde daarnaast ook haar aggregaatsdiploma in de Lichamelijke Opvoeding. Sportspecifiek kwalificeerde ze zich met een Instructeur/Trainer B-diploma Streetdance en Tumbling en een Trainer A-diploma Personal Trainer.

 

Ze is lector in de bacheloropleiding Sport en Bewegen en in de bacheloropleiding Secundair Onderwijs – LO aan HOWEST, waar ze o.a. alle dansgerelateerde vakken doceert (zowel praktijk, theorie als didactiek). Verder brengt ze de studenten inzichten bij rond lenigheid, coördinatie en coachingsvaardigheden.

 

De visie rond positieve coaching trekt ze ook door in haar danslessen bij Dance-Revolution, waarbij ze de dansers motiveert tot persoonlijke groei en dit in een dynamische, open sfeer. Op een veilige & kwaliteitsvolle manier bewegen, in combinatie met plezierbeleving en een warm groepsgevoel vindt ze belangrijke pijlers binnen haar danslessen.

 

Naast het geven van workshops en bijscholingen dans, houdt ze ervan zelf ervaring te blijven opdoen. Zo volgde ze les in New York en nam ze deel aan meerdere internationale dansstages en workshops bij gerenommeerde choreografen en danslesgevers.

 

Ze heeft ervaring in verschillende stijlen (meerdere urban styles, modern, salsa,…), danste van jongs af aan mee in wedstrijdteams waarbij verschillende 1e plaatsen werden behaald en danste mee in verschillende musicals en opera’s (La Bohème, Tovenaar van Oz, Sound of Music, My Fair Lady,…). Dit combineerde ze met competitie tumbling waarbinnen ze meerdere malen de nationale titel veroverde en deel uitmaakte van de nationale selectieploeg. Na haar actieve tumblingcarrière nam ze de coaching op zich van jonge enthousiastelingen, waarbij ze reeds meerdere tumblers naar Belgische titels en internationale wedstrijden (World Cups) bracht.

 

Ze geeft sinds 2008, met veel passie, les aan de groepen YA 2, YA 3 en de wedstrijd/-showgroep DCDR (die reeds meerdere ereplaatsen behaalde) en vindt het fantastisch om te kunnen bijdragen aan de ontplooiing van elke danser en zo elke danser in en met de groep te zien evolueren. Dit jaar zal Annelies instaan voor de groep YA 3 en Fit-Dance.