Kirby

Docent

Kirby is Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen. Sinds een aantal jaren heeft ze zich meer en meer gespecialiseerd in de pediatrische revalidatie, psychomotoriek en ontwikkelingsbegeleiding. Daarnaast behaalde ze ook haar diploma initiator Gymnastiek en Trainer B Acrobatische Gymnastiek.

 

Sport en bewegen zijn heel belangrijk voor Kirby, dit zowel op professioneel vlak als tijdens haar vrije tijd. Sinds jonge leeftijd combineerde ze competitie Acrobatische Gymnastiek met dansen. Ze danste mee in verschillende wedstrijdteams waarbij meerdere podiumplaatsen werden behaald. Daarnaast danste ze mee in een aantal musicals, opera’s en shows (De Tovenaar van Oz, La Bohème, Les Misérables, The Sound of Music,…). Na haar persoonlijke turncarrière is ze nu reeds verschillende jaren actief als trainster, choreografe en jurylid binnen de Acrobatische Gymnastiek. Ze begeleidde reeds verschillende gymnasten naar Belgische titels en internationale wedstrijden (EK, WK).

 

Als danseres volgde Kirby les in verschillende stijlen (Funk, Modern, Jazz, ballet, HipHop,…). Omdat ze graag haar passie wou doorgeven, startte Kirby met lesgeven. Ze was één van de 1e lesgevers van Dance-Revolution. Ze gaf ook verschillende dans- en sportkampen bij de Sportdienst van Destelbergen.

 

 

Omdat de combinatie tussen werk, de geboorte van haar 2 kindjes en de gymnastiek te zwaar werd, verdween het dansen even naar de achtergrond. De passie is echter altijd gebleven! Ze is dan ook heel blij ons team opnieuw te mogen versterken.
Tijdens haar danslessen vindt Kirby techniek en persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Daarnaast staan een leuke sfeer en ontspanning centraal. Kirby geeft sinds 2020 de groep Jazz binnen onze dansschool.